Slankekur og sund mad
                                                                                                           

 

 Kampsport er god motion og samtidigt lærer du selvforsvar.  

Begrebet kampsport har været kendt i Danmark i mange år, men de fleste stammer oprindeligt fra østen, hvor de forskellige grene flere steder dyrkes som en livsstil ligeså meget som en kampsport.

 

At dyrke kampsport giver dig god motion ved en høj puls, og er derfor meget velegnet under din vægttabs periode og efterfølgende som en del af din nye sunde livsstil.  

 

Kampsport er kendetegnet ved, at den udover den rent fysiske træning også giver træning i mental styrke og disciplin. Igennem træningen oparbejder du nemlig også en evne til at fokusere både din fysiske og psykiske styrke, hvilket f.eks. kan ses i karate under udførelsen af det, som kaldes kata. En kata er en form for opvisning af en indøvet serie af slag, parader og spark. Du kan se meget om en persons viljestyrke og personlighed ved blot at se på, hvordan han udfører en kata. I virkeligheden et fascinerende aspekt ved denne kampsport.

 

I næsten alle kampsporter er smidighed og udholdenhed som en vigtig del af træningen, og hvis du har en dygtig instruktør, er det samtidigt muligt at udvikle dig selv mentalt. De fleste oplever tilmed en større grad af selvtillid og tro på dig selv, ligesom du lærer at kunne forsvare dig selv. Kampsport giver derved en psykologisk sidegevinst, som vil kunne give dig et værdifuldt ekstra indhold i livet og en mulighed for at udvikle sig både fysisk og mentalt, hvilket gør det meget vejegnet under dannelsen af din nye livsstil.

 

Jeg har selv trænet karate i ca. 2 år, og kunne mærke en forskel i min selvtillid og indre ro. Dette gjorde, at jeg havde mere overskud i hverdagen samt i evt. pressede situationer. Mange gange kan en anspændt situation nemlig klares ved, at du udviser ro og selvsikkerhed, hvilket du automatisk kommer til at gøre, hvis du har en grundlæggende tro på dig selv og din kunnen. Dette kan du næsten ikke undgå at få ved at dyrke kampsport.

 

Der er mange gode ting at sige om kampsport, men som altid gælder det om, at finde den idrætsgren, som passer bedst til din personlighed og temperament.