Slankekur og sund mad
                                                                                                           

 

 

Er styrketræning eller fitness en god idé?  

 

Personligt synes jeg rigtig godt om styrketræning, da der er mange positive ting ved at dyrke denne form for træning, og den er et godt supplement til f.eks. løbetræning af flere årsager.

 

Styrketræning er en behagelig form for træning, da du selv vælger tidspunkt, belastning og intensitet, ligesom du kan dyrke den alene eller sammen med andre. Rent motivationsmæssigt kan det være en fordel at være flere, som styrketræner sammen, da mange på denne måde har nemmere ved at komme af sted, når der står en anden og venter. Hvor fitness er mere generelt det at komme i form, er styrketræning mere konkret det at styrke dine muskler, og derved få en sundere og mere velfungerende krop, som oven i købet bliver pænere samtidigt!

 

Styrketræning er meget værdsat hos mennesker med ondt i ryggen eller andre steder, da du ved at styrke dine muskler får en mere afbalanceret og slidstærk krop.

 

Fitness er som sagt mere det at komme i kondition og god form, hvilket du kan opnå ved f.eks. løbetræne eller træne forskellige hold i fitnessklubber. Hvor fitness er mere en holdsport, er styrketræning mere individuelt, selvom den sagtens kan dyrkes sammen med andre.

 

På samme måde som med anden træning og fitness, oplever mange, som styrketræner regelmæssigt, at de får en følelse af velbehag efter træning og en øget selvtillid generelt. Derudover vil din krop automatisk se sundere og flottere ud, da du vil få en mere rank holdning og samtidigt få markerede muskler.

 

I denne sammenhæng er det vigtigt at pointere, at når du bruger styrketræning under selve perioden hvor du taber dig i vægt, vil du måske føle, at dit vægttab går i stå eller måske endda stiger lidt i en periode. Årsagen til dette er, at muskelmasse vejer mere end fedt, ligesom du ved træning får mere blod mv., hvilket giver dig en højere vægt. Sagt med andre ord, så vil du danne større muskler, sener mv., som vil gøre, at du måske ikke taber dig så meget som du havde håbet. MEN her skal du se på, hvordan du rent faktisk ser ud, idet din krop gennem både styrketræning og fitness bliver sund, flot og harmonisk, hvilket er meget vigtigere end, hvad vægten siger.

 

En veltrænet person vejer simpelthen mere end en utrænet af samme statur.

 

Som en ekstra gevinst vil selve din styrketræning, og den ekstra muskelmasse, der bliver opbygget ved denne, øge din forbrænding, hvilket gør, at du kan spise mere uden at tage på i vægt.

 

Og herved findes endnu et godt argument for styrketræning: Du kan simpelthen spise mere og stadig være sund! Til stor fornøjelse for mad- og livsnydere som f.eks. mig selv.  J

 

Hvis du aldrig har styrketrænet før, så vil jeg meget anbefale at rådføre dig med en instruktør før start, da du bør starte stille og roligt op og udføre øvelserne korrekt, for at forebygge evt. skader for overtræning, så din krop lige kan nå at vende sig til den nye og mere aktive livsstil.

 

Fitness derimod kan anvendes i stedet for f.eks. løbetræning, da du under denne motionsform automatisk får pulsen godt i vejret. For nogle mennesker er det, at de har nogle faste hold og tidspunkter, som de skal træne på, godt for motivationen. For andre virker det lige modsat. Altså skal du gøre op med dig selv og dit temperament, om du helst vil dyrke fitness eller styrketræning, men du kan også vælge at gøre begge dele, hvilket i så fald fuldstænd