Slankekur og sund mad
                                                                                                           

 

 

Massage som udrensning eller behandling af ømme muskler – eller til forkælelse af dig selv.  

 

Når du starter med at dyrke motion – især hvis du ikke har gjort det i lang tid, er det at få ømme muskler en naturlig del – især i starten. Ud over selvfølgelig at huske at strække ud, er massage en mulighed for at imødegå og mindske denne ømhed. Desuden kan massage hjælpe med at få affaldsstoffer ud af de ømme muskler og ud af kroppen.

 

Massage virker ved at få kroppens muskler og organismen generelt til at slappe af. Desuden har den en udrensende effekt på kroppen.  

 

Massage har ligesom zoneterapi været anvendt i årtusinder, og kan spores til f.eks. det gamle Rom, Grækenland, Japan og Indien, hvor der også den gang fandtes massører. I den vestlige verden har den dog også været anvendt i århundreder i forskellige former, men er i løbet af det 20. århundrede blevet meget populær, og anvendes både som behandling og til personlig afslapning og afstresning.

 

Alle kan i princippet give massage, men en uddannet massør er at foretrække af flere årsager. For det første har de grundigt kendskab til kroppens opbygning, ligesom de generelt er meget dygtige til at finde de steder på kroppen, som har mest brug for behandling. Derudover har de som oftest en stor erfaring indenfor området. Derfor anbefaler jeg altid at finde en uddannet massør – især for at få den største udrensningseffekt. Dog er der ikke noget til hinder for, at du selv kan forsøge dig med massage derhjemme – det kan være både hyggeligt og en rigtig dejlig oplevelse.

 

Massage har altså en fysisk indvirkning på kroppen, men der er også en psykisk gevinst udover effekten mod stress, hvilket bl.a. kan ses ved, at massage også anvendes mod depression og angst/bekymringer.

 

Dermed kan massage altså også have en indvirkning på din psyke og dermed hjælpe dig med at opnå din nye livsstil. 

 

Og så er massage utrolig dejligt, og er en god og sund måde at forkæle dig selv på. J

 

Bor du i Viborg kan du finde en uddannet zoneterapeut og massør her.