Slankekur og sund mad
                                                                                                           

 

 

Den daglige motion og træning – hvor meget skal der til?  

 

At dyrke motion og/eller træning i en eller anden form, er en vigtig del af det at holde din krop sund, og dermed opnå det vægttab, som du ønsker. Desuden kommer kroppen sig hurtigere efter skader og sygdom og fungerer i det hele taget bedre. Derudover behøver kroppen mindre søvn, og mange føler en fysisk tilfredsstillelse efter træning, ligesom det er normalt at få større selvtillid og ro inde i dig selv. Som en ekstra fordel forbrænder du energi og opbygger muskler, som gør, at du efterfølgende kan spise mere, uden at tage på.

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler mindst 30 min. bevægelse om dagen. Under selve vægttabs perioden dog gerne mere, idet fedtforbrænding i kroppen for alvor foregår efter 30 min. motion.  

 

Motion og træning er faktisk et godt eksempel på, hvordan kroppen og sindet arbejder sammen, da de fleste simpelthen føler en større selvtillid og grundlæggende tilfredshed / stolthed med sig selv.

 

Den enkleste og bedste måde at få din daglige motion og/eller træning på er ganske simpel:

 

Find noget du synes er sjovt, og som kræver fysisk udfoldelse! 

 

Eller sagt på en anden måde: Motivationen er altafgørende for, om det lykkes for dig at komme i gang med at træne og få motion især på længere sigt. Beslut dig for, at du som minimum vil træne mindst 30 min. om dagen mindst 5 gange om ugen.

 

Mange laver den fejl, at de sætter urealistiske krav, som skal opfyldes vha. ”stokkemetoden”, altså ved at presse sig selv til noget, som man ikke rigtig har lyst til. Det kan godt lykkes for nogle personer at opnå resultater på denne måde, men i længden er det utroligt svært at blive ved med at træne noget, som man synes er kedeligt og/eller ubehageligt. Og hvorfor skulle man egentlig også det?

 

Afhængig af temperament og motivation er der en bred vifte af forskellige idrætsgrene at træne, eller måder at få motion på, så hvorfor ikke vælge noget, som du godt kan lide?

 

Det vigtige er, at du skal sørge for at få pulsen op under din træning mindst 30 min. om dagen, men du skal også tage hensyn til din aktuelle fysiske situation, så du ikke sætter for høje krav fra starten. Du kan altid sætte intensiteten i vejret, efterhånden som du kommer i bedre form. 

 

At gå en tur hver dag i raskt tempo med hunden eller din partner hver dag, eller at cykle på arbejde er simple måder at få motion på. Efterhånden som du vender dig til det, kan du f.eks. begynde at jogge, cykle eller dyrke en eller anden sportsgren. Se i menubaren til højre for forslag til idrætsgrene.

 

Et andet tip, for at styrke musklerne i din overkrop er, at du kan lave din egen træning med armstrækninger, maverulninger og rygøvelser hver aften, inden du går i seng. Det tager 5 min, og det kan presses ind i selv den travleste hverdag, hvis man ønsker det. Start med et overkommeligt antal og sæt det op, efterhånden som du bliver bedre. Det er sjovt at se, at du hurtigt kan sætte antallet op, og desuden begynde at se din krop blive mere trænet og muskuløs. Dette er en god måde at få motion til din overkrop og at opbygge dine muskler til en grundform.

 

Husk på, at desto sjovere og jo mere interessant du gør din træning, desto større er din sandsynlighed for, at du lykkes med din nye livsstil.