Opskrift på lækre og sunde grove
boller!
Det er faktisk ligeså nemt at lave sunde grove boller, som at
lave almindelige boller. Grove boller er et godt og meget
sundere alternativ som mellemmåltid, end de mere almindelige
kager og lyst brød.
Denne opskrift på lækre grove boller er lidt anderledes, fordi
dejen skal koldhæve og derfor laves dagen før. Men resultatet
bliver rigtig lækkert. :-)
Dette skal du bruge:
Havregryn, grahamsmel, hvedemel, 20 gram gær, 1 tsk. fint salt,
1 spks. sukker, 1 spsk. olie.
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i 3.5 dl koldt vand. Tilsæt en stor håndfuld
havregryn samt salt, sukker og olien. Herefter tilsætter du
grahamsmel og hvedemel (ca. halvt af hver slags) til dejen
bliver lind og sammenhængende. Dejen skal være let klistret, så
du kan med fordel røre i den med en ske. Når dejen har den
rette konsistens, stilles den i køleskab eller andet koldt sted
natten over. Brug en ske til at lægge bollerne op på bagepladen
med.
Bages ca. 20 min ved 200 grader. Der bliver ca. 8 - 10
lækre og sunde grove boller af
portionen.
Man kan også sagtens anvende andre former for groft mel end
grahamsmel, ligesom man kan tilsætte kerner efter smag og
behag.
God appetit.
|