Slankekur og sund mad
                                                                                                           

 

 

Hvad er alternativ behandling, og hvad kan det gøre for mig?  

 

Man kan sige, at alternativ behandling mere eller mindre er en fællesnævner, for alle de behandlingsmetoder der findes omkring bekæmpelse af sygdomme mv., som ikke er en del af den almindelige lægevidenskab.

På denne baggrund har opfattelsen af alternativ behandling også ændret sig for de enkelte metoder, efterhånden som lægevidenskaben kunne dokumentere, at disse metoder rent faktisk har vist sig at have en effekt på patienterne. Det er faktisk ikke ret mange år siden, at f.eks. akupunktur og zoneterapi af nogle blev betegnet som kvaksalveri, hvorimod det er udbredt anerkendt i lægevidenskaben i dag.

Set på denne baggrund er det min personlige opfattelse, at man skal passe på med at afskrive nye behandlingsmetoder, før det er blevet grundigt undersøgt.

 

Grunden til, at jeg har valgt at fortælle om nogle alternative behandlingsformer her på siden er, at de hver især har mulighed for positivt at påvirke kroppen både på fysiske og/eller psykiske områder, og derfor er de også meget relevante i forbindelse med en ny og sund livsstil – både under og efter selv perioden med vægttab.   

 

Dvs. mange former for alternativ behandling kan hjælpe fysisk og/eller psykisk. Eksempler er zoneterapi og massage, som ud over at stimulere kroppen også hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer. Dette vil virke i samspil med dine nye sunde mad- og motionsvaner. Disse er eksempler på alternativ behandling, som kan på det rent fysiske plan kan være et godt supplement for dig. Derudover virker sådanne behandlinger ofte afslappende og afstressende, hvilket igen gør dig mere sund.

 

Andre eksempler er NLP og hypnose, som kan være endog meget gode til at rydde op i gamle negative tanke- og følelsesmønstre, som har modarbejdet dig indtil nu. Det at tabe sig er som bekendt lige så meget et opgør med usunde psykologiske vaner, som det er et opgør med usunde fysiske vaner.

 

Til sidst kan du også blot overveje en eller flere former for alternativ behandling, fordi det som oftest er rigtig behageligt og en forkælelse af dig selv. For det at leve sundt betyder også, at du gør noget godt for dig selv – også selvom det måske koster lidt penge.. J