Slankekur og sund mad
                                                                                                           

 

 

Udrensning, afstressning eller sund selvforkælelse - zoneterapi.  

 

Zoneterapi er en gammel alternativ behandlingsform, som formentlig har sin oprindelse i østen, hvor den kan spores flere tusinde år tilbage. Den har været anvendt til behandling af mange lidelser, såsom afstressning, smertelindring, allergi, fordøjelsesbesvær og meget andet. Zoneterapi har siden 1970´erne været meget udbredt her i Danmark, hvor det også er muligt at blive uddannet til zoneterapeut. Idéen bag zoneterapi bygger på, at der løber energilinier i kroppen, og at disse ved ubalancer mv. kan blive blokeret, hvilket kan behandles ved zoneterapiens tryk under fødderne. Desuden er afstressning ofte en naturlig følgesvend til en sådan behandling, da man simpelthen føler sig afslappet efter en behandling.

 

Overraskende kan den moderne zoneterapi, dog føres tilbage til den amerikanske læge, William Fitzgerald, der i 1913 udgav bogen ”Zone Theraphy”. Heri redegjorde han for, at patienter reagerede meget positivt ved behandling med zoneterapi og sammen med en massør opstillede de teorier om, at man kunne påvirke fødderne og dermed kunne opnå ændringer andre steder i kroppen, da disse er forbundet via ”linier” inde i kroppen.  

 

I Danmark bruges zoneterapi som nævnt bl.a. til afstressning , hvilket ikke er så underligt, hvis du selv har prøvet den afslappende effekt zoneterapi giver. En dygtig zoneterapeut vil kunne mærke, hvor din krop ikke fungerer optimalt og via zoneterapien kan denne ubalance behandles, hvilket automatisk virker afslappende og dermed afstressende.

 

I forbindelse med din omlægning af livsstil, dvs. primært kost- og motionsvaner, kan zoneterapi give dig en generel sundhedsgevinst og hjælpe med din krops naturlige udrensning. 

 

Der findes mange zoneterapeuter i Danmark, så det er altid muligt at finde én, hvis du ønsker dette. Min anbefaling er dog helt klart, at du bør finde en zoneterapeut, som er uddannet til behandling med zoneterapi, da disse ofte er meget dygtige og erfarne. Som afstressning kan massage i øvrigt også anbefales, og en kombination med både zoneterapi og massage vil være det optimale, hvad enten formålet er udrensning, afstressning, forebyggelse af stress eller som en sund selvforkælelse.

 

Hvis du bor i nærheden af Viborg kan du finde en uddannet behandler af zoneterapi og massage