Slankekur og sund mad
                                                                                                           

 

Er det svært at lave sund mad?

Heldigvis kan jeg her svare nej - det er generelt ikke sværere at lave sund mad end at lave mad generelt.

Jeg har lavet nogle madopskrifter, som du kan finde her på siden. Disse madopskrifter er på almindelige retter, som blot er ændret lidt, så de bliver sundere. Hvis du bruger de råd, som du finder her på siden, så kan du nemt selv lave almindelige madopskrifter om til sund mad, og samtidigt få et lækkert og velsmagende resultat - det lyder rigtig godt, gør det ikke? :-)

Som du kan læse andre steder på hjemmesiden, så tror jeg ikke på fanatisme indenfor slankekur og ernæring. Derfor vil du også kunne finde mayonaise, ost og lign. i madopskrifterne, selvom mængderne er gjort mindre. Grunden til dette er, at jeg tror på, at du kan leve et sundt liv, hvor der også er plads til "traditionelle" madvarer, hvis du sørger for at bruge sund fornuft og de råd, som du finder her på siden.

Det er faktisk ganske nemt at gøre mad sundere - følg disse simple regler, og du forbedrer den mad du spiser ganske betydeligt!

Gør retterne grovere! Dvs. groft brød, grov pasta, vilde ris mv.

Gør retterne grønnere! Dvs. sørg for at bruge mange grøntsager og lav salat til retterne. Slut evt. af med frugt til dessert.

Gør retterne mere fedtfattige! Skær ned på fedtet - især de animalske fra f.eks. kød, smør og mælk.

Ofte bliver resultatet lige så velsmagende og så giver det en bedre og lettere mæthedsfornemmelse som ekstra bonus ud over de andre generelle sundhedsmæssige fordele.

Så prøv dig frem - find madopskrifterne her på siden eller andre steder på nettet, f.eks. på siden kostplan og opskrifter eller lav dine egne opskrifter om til sund mad. Det er nemt, velsmagende og din krop har rigtig godt af det. :-)